Про проект

Останні коментарі

Активісти примусили відремонтувати дорогу у київському дворі на Виноградарі

10 жовтня 2013 р.

Двір по вул. Порика, 15 та 15А був вкритий ямами кілька років. Наприкінці 2011 року активісти проекту УкрЯма (http://ukryama.com) звернулися до суду з метою примусити місцеву владу привести дорогу до належного стану. У серпні 2012 року суд став на бік активістів та зобов'язав КМДА вжити негайних заходів для ремонту дороги, попри те КМДА жодної негайності не виявило.
Оскільки невиконання рішення суду - це кримінальний злочин, активісти звернулися з відповідною заявою до правоохоронних органів, але розслідування справи міліцією весь час гальмувалося, і нарешті кримінальне провадження було закрито. Цікавою є підстава закриття провадження. Слідчий пише, що він направив запит до КМДА, відповіді не отримав, відтак ... склад злочину відсутній!
Звісно, це рішення було оскаржене до суду, який скасував постанову та зобов'язав слідчий відділ продовжити розслідування. В ці самі дні КМДА видає розпорядження, яким затверджує перелік дворів, які потрібно негайно відремонтувати. Зазвичай цей перелік складається з сотень адрес, проте цього разу в ньому лише 10 рядків та 26 адрес, в тому числі Порика 15 та 15А.
27 вересня 2013 року, тобто більше ніж через рік після судового рішення, двір відремонтували.
Тим часом досудове розслідування триває: міліції належить встановити, чому саме рішення, яке вимагає негайного ремонту, виконувалося більше року.
Всі дороги мають бути в належному стані, але якщо не вимагати цього, то що примусить ремонтувати дороги? Совість чиновників? Отож.
 
Подробиці:

Возврат к списку